Plánujete výstavbu domu? Proč zvolit YTONG?

YTONG je inovativní stavební materiál, který nabízí řadu výhod pro stavbu domu. Jeho lehkost, tepelná izolace a ekologické vlastnosti z něj činí vynikající volbu pro moderní a energeticky úsporné domy. V tomto článku se podrobně podíváme na klíčové charakteristiky YTONG, včetně jeho odolnosti, zvukové izolace a snadného zpracování. Zjistíte, proč mnozí stavitelé a majitelé domů preferují YTONG při výstavbě svých domovů a jaké jsou dlouhodobé výhody spojené s tímto materiálem. Přečtěte si náš článek a objevte, jak YTONG může přinést kvalitu, úspory a ekologické hledisko do vašeho stavebního projektu.

NEJLEPŠÍ TEPELNÁ IZOLACE – YTONG

Ytong má nejlepší tepelně izolační vlastnosti ze všech zdicích stavebních materiálů. V zimě akumuluje teplo, v létě je v domě příjemný chládek. Dům z YTONGu šetří energii, chrání životní prostředí a vytváří pohodu domova

YTONG JE INVESTIČNĚ VÝHODNÝ

Snadné tvarování YTONG se pomocí ruční nebo elektrické pásové pily velmi snadno řeže do požadovaných tvarů. Přesné řezání eliminuje odpad a snižuje tak celkovou spotřebu tvárnic a tím pořizovací cenu stavby. 1) Nízká spotřeba malty – Přesné tvárnice YTONG umožňují rychlé a přesné zdění. Celková spotřeba malty na stavbě je v porovnání s tradičním zděním desetinná. 2) Snadná manipulace – Díky nízké hmotnosti materiálu odpadají problémy s náročnou manipulací, lehkost YTONGU (zhruba 10kg) oceníte při zdění i dopravě materiálu na stavbu i manipulace. 3) Jednoduché rozvody a omítky – Ekonomické přínosy má také rychlé a přesné zhotovení drážek a šachet pro rozvody technických instalací. Přesné stěny s minimálními rovinnými odchylkami šetří čas a peníze při finálních povrchových úpravách stěn.

NADSTANDARTNÍ SERVIS

Stejně jako v jiných oblastech hraje i ve stavebnictví klíčovou roli lidský faktor. Prostřednictvím služeb se YTONG obrací k investorům a pomáhá jim k dosažení staveb vysoké kvality bez zbytečných výdajů. Investoři mohou počítat s pomocí při přípravě realizace nebo hledání stavební firmy. „Zdarma zapůjčíme nářadí, založíme první řadu tvárnic obvodového zdiva, doporučíme nejvhodnější řešení pro obvodové stěny. Připravíme cenovou nabídku na míru včetně přesného výpisu materiálu. Samozřejmostí je také poradenství a dohled v průběhu celé realizace.“

ZDRAVOTNĚ NEŠKODNÝ YTONG

Ve spojení s doporučenou sádrovou omítkou dokáže ovlivnit vlhkost vzduchu v interiéru. Díky specifické struktuře, jednoduše absorbuje přebytečnou vlhkost v interiéru a v případě nezdravě vysušeného vzduchu ji opět uvolňuje. YTONG tvoří na sto procent ryzí přírodní materiály. Vyrábí se ze směsi křemičitého písku, vápna a vody. Proto patří mezi nejčistší a hygienicky nejpříznivější materiály pro použití.

LEHCE ZPRACOVATELNÝ

Umožňuje rychlou a úspornou stavbu, zpracovává se buď způsobem montáže ze stavebních elementů, nebo osvědčenou metodou „lepení“, nebo tence vrstvého zdění.

MASIVNÍ A ODOLNÝ

Základem je vytvořit materiál s co největší pevností a zároveň s maximálním vylehčením, zaručujícím nejvyšší tepelněizolační vlastnosti (jsou schopny lépe izolovat budovu před tepelnými změnami. To umožňuje udržovat příjemnou teplotu v interiéru v chladnějším počasí a regulovat přehřívání během teplých období). Vysoká pevnost a nízká hmotnost zajišťuje stavbám z YTONGU maximální bezpečnost.

EKOLOGICKÝ

YTONT se řadí mezi nejšetrnější stavební materiály, a to díky čistě přírodnímu složení a energeticky nenáročné výrobě. Pórobeton je plně recyklovatelný. Tepelněizolační vlastnosti snižují náklady na vytápění a tím i znečištění ovzduší.

ODOLNÝ VŮČI POŽÁRU

Díky tomu, že se vyrábí výhradně z minerálních surovin, je nehořlavý. Navíc jde o mimořádně odolný izolant, který se používá pro výstavbu protipožárních stěn. V případě požáru se z YTONGU neuvolňují žádné toxické plyny či páry.

DOSTATEČNÁ ZVUKOVÁ IZOLACE YTONG

YTONG je masivní stavební materiál, který poskytuje zvukovou izolaci odpovídající předepsaným normám. Absorbuje zvuk lepší než hladké stavební materiály, má také lepší zvukově-izolační vlastnosti než materiály se stejnou hmotností.

KOMPLETNÍ STAVEBNÍ SYSTÉM YTONG

YTONG nabízí kompletní stavební systém pro hrubou stavbu od sklepa až po střechu. Všechny produktové formáty jsou vzájemně dokonale přizpůsobeny, zaručují rychlé a snadné zpracování a nabízí optimální řešení pro každou aplikaci. Díky ucelenému stavebnímu systému se navíc vyhnete komplikacím, které mohou být způsobeny kombinací různých zdicích materiálů na jedné stavbě. Z výše uvedených důvodů pracujeme a zprostředkujeme vám stavbu domu ve spolupráci se značkou YTONG.  Zpět na články